Mijn naam is Evelien van den Heuvel - Brinkhus en al jaren in het bezit van het officiële diploma  Eerste Hulp en Ehak van Het Oranje Kruis.

Maar wie waren toch die mensen die met passie de rol als slachtoffer speelden tijdens de oefenavonden? Dat wilde ik ook! Inmiddels ben ik al enige tijd in het bezit van het officiële diploma Lotus van Het Oranje Kruis. Tevens ben ik in het bezit van het certificaat EHBDD (eerste hulp bij drank en drugs) Simulant en Lotus expert voor de zorgprofessional. Ik ben actief lid van de LOTUSkring Schagen en EHBO vereniging Wieringermeer.

Ik ben opgeleid om de oefening of ongevalssituatie zo realistisch mogelijk weer te geven, zodat de hulpverlener/cursist daar ook direct op kan inspelen. Door het inzetten van een slachtofferactrice, in plaats van oefenen op een pop of medecursist, wordt de training, cursus of oefening leuker, actiever maar vooral realistischer.

Het geeft nét dat extra aan een EHBO cursus, een BHV training en oefeningen die gegeven worden binnen of aan bedrijven en overheidsdiensten.