Mijn naam is Evelien van den Heuvel - Brinkhus en ik geef met veel enthousiasme BHV trainingen inclusief reanimatie met AED door het gehele land. Daarnaast ben ik in het bezit van het officiële diploma Lotus van Het Oranje Kruis.

Verwacht bij mij geen standaard powerpoints maar interactieve lessen waarbij vooral de praktijk wordt benadrukt! Brand blussen, verbanden aanleggen en reanimeren leer je nou eenmaal niet van plaatjes en filmpjes...dat moet je zelf ervaren. Zelf aan de slag dus want daar leer je het meeste van. Van mij mag je verwachten dat ik tips en tricks geef, voorbeelden uit de praktijk en achtergrondinformatie. Hulp verlenen moet makkelijk zijn en toegankelijk. En soms moet je roeien met de riemen die je hebt...of te wel creatief zijn maar wel binnen de richtlijnen.

Ik ben tevens opgeleid om de oefening of ongevalssituatie zo realistisch mogelijk weer te geven, zodat de hulpverlener/cursist daar ook direct op kan inspelen. Door het inzetten van een slachtofferactrice, in plaats van oefenen op een pop of medecursist, wordt de training, cursus of oefening leuker, actiever maar vooral realistischer.

Het geeft nét dat extra aan een EHBO cursus, een BHV training en oefeningen die gegeven worden binnen of aan bedrijven en overheidsdiensten.

Naast mijn werk als ZZP instructeur en slachtofferactrice/LOTUS werk ik bij de brandweer (VRNHN) en ben ik PADI duikinstructeur.